Thursday, 20 December 2012

the end of diploma


Selamat pagi semua. Alhamdulillah aku masih lg hidup d atas bumi ini. Nampaknye blog aku nie da sangat2 bersarang n dah macam2 binatang dah ad kat blog aku nie. Klu lar blog nie diibaratkan macam rumah, memang rumah nie da ad penghuni baru nie. :)

Last entry aku psal ak msuk sem baru n kali nie aku nk update psal da abis sem dah. Kira2 6 bln lar nmpaknye ak x udate blog nie. Gler r. Biaselar dah memang x minat mmg x bergerak lar blog nie.
Kali nie aku nak luahkan perasaan aku betapa gembiranya aku kerana telah tamat sesi pengajian diplomaku d UiTM Dungun. Alhamdulillah syukur sangat3 Allah telah permudahkan urusanku walaupun pointer aku x ler seberapa bagus macam kawan2 aku. And sekarang aku cuti sambil2 tunggu keputusan untuk masuk degree plak. Aku apply tuk masuk uitm jugak tapi ad orang yang x suka aku masuk uitm balik. x kisah lah, masa depan aku kan. Lama jugak lah aku cuti nie. Semua kawan2 aku kerja tuk isi musim cuti nie, tapi aku, hanya membesarkan badan aku d rumah saja. Klu terus menerus duk goyang kaki kat rumah nie memang bertambah lar berat aku, duit pon x masyuk, laen lah kalau anak datuk kan.

Aku cuba menyuarakan hasrat aku nak kerja tuk sementara waktu nie kepada umi dan abahku. Diorang suruh aku apply tuk jadi guru sementara. Waahh kelas gitu. Boleh ker aku mengajar budak2 neh?? Mcam x yakin jer. Kawan2ku yang laen ada kerja sebagai promotor dan cashier. Diorang x pe duk kat bandar. Kat kampung nie ape lar yang ade kan. Bagi aku lah, bila aku kerja aku dapat duit. Haa klu da ad duit tu bleh lar aku simpan tuk beli barang2 nak masuk degree nanti walaupun gaji tu cuma  RM500 or RM600 jer sebulan, x lah menyusahkan abah dan umi aku nanti. Cukuplah tuk aku sebagai seorang pelajar. Aku nak beli ape2 pon boleh kalau da ad duit sendiri, kalau duit mak bapak almaklumlah mesti nak beli nie x leh, nak bli tu x leh. Aduyai. 

Cuti aku nie pon bertembung dengan cuti sekolah, jadi semua orang ada kat rumah kecuali adik perempuanku yang sedang belajar d matrik Changlung, Kedah. Musim cuti nie kitaorang x de jalan2 kat mane2 pon, duduk rumah n balik kampung. Tu jer. X de bajet ler nak jalan jauh2 nie. Hari tu berkelah dengan mak sedara n sepupu kat Pantai Tok Bali . Best dapat mandi pantai sampai nak lemas . Heee. Nie ler akibatnye kalau x pandai berenang.

Okeylah. Setakat nie dulu lah entry aku kali nie. X de mende dah nak citer. K babai. Sampai ketemu di lain hari. 



Monday, 11 June 2012

semester baru , kehidupan baru



 
 
pejam celik pjam clik akhirnye ak da msuk sem akhir untuk diplma nie ..alhmdulillah semuanyer brjln dgn lncr n hrp2 sem nie pn bgtu jgk ..n ak jgk brsyukur krna dpt result yg ok untuk sem lps n dpt dduk kolej lg untuk sem nie ..hehe ..rezki mlimpah ruah ktekan . untuk sem last nie ak x dpt dduk sblik ngan roomate2 ak sem lps ..smua da brpecah ..sorang dduk rumah sewa n sorang lg dduk blik laen . so ak dpt roomate bru . roomate2 bru ni pn ok jgk .. smua org luar ..diorng semua dr kl ,jb n sabah ..hehe..bleh ler ak bljar bhsa sbah nnti ..

hopefully ak dpt tempuh hr2 trkhir ak kt uitm dungun nie dgn sbr ..azam ak cuma satu ..nk dpt dekan tuk sem nie ..hrp2 bleh ..mghrap sgt3 ..ak just nk mngmbrakan parents ak ..diorng nk sgt ak dpt 3.5 keats ..Insyallah ak akn berusha brsunggh sungguh tuk sem last nie ..doak-doakn ak yer smua ..k, nie jer tuk stkt nie ..hehe ..choww .
 
 
 

Wednesday, 2 May 2012

1st contest by akma, wani & mira



 
 


jom join contest nie , blog sy x cntik tp nk join jgk
klik SINI


id blog: 9016383525058305192 (cik atik)
id fb: x de fb



  tag:
pupel
ninie
 
 
 
 

Thursday, 26 April 2012

berubah ???



 
 
hmm, boring nyer mlm nie ..x tau nk bt pe, nk tdo x ngntok lg...eeeiii boring3... so mlm nie ak nk update blog ak nie ..skunk mls gler rse nk tlis entry, x tau nk crte ape .. klu ak bkak blog pon ak bce entry2 org len punyer ...

berblik kps tjuk ak d ats ..bleh ker ak brubah ?? wah bnyi mcm ak nie jht gler kn? mmg ak jht pon ..huhu .. kwn ak kte bleh jer aslkn kte ad keinginan nk brubh ..mmg lar ak ad keingnan tp keinginan ak tu x trcpai ..nk bt mcmne ..ak try lar jgk nk brubh tp x leh .. stiap kli isu tu dbngkitkn ak x leh nk kwal dri ak ..bkpo ak gni eh?? ..huhu ..hmmm x pela ..ak mls nk crte pnjg2 ..ak hrap stu hri nnti ak akn brubh dgn berkat doa dia n ak jgk akn brusha untuk brubh ...k wassalam
 
 



 
 
 p/s: lusa result da nk kluar ...tkutttt




Monday, 16 April 2012

kat mane erk nak cari tudung bawal printed ?



 
 
hye, lme bebenor kn ak x update blog .. hmm mls cket skrg, lgpon x tau nk tlis psal pe..skrg nie ak tgh  "mngidam " nk bli tdung bwal printed .. tp ak x jmpa lg kdai yg jual tdung jnis 2 .. kt blogshop byk ler tp ak mls lar nk order2, bank in duit lg ( x rti pdhl ) .. hehe.. klu bli kt kdai trus kn sng, dpt pkai trus .. klu korang ad kdai yg bleh drekomenkn untuk ak gtau erk, klu bleh area kelantan, lbih baek ag area jeli or tanah merah, dkt cket ngan rumah ak ... hehe.. k 2 jer ak nk umum, mne tau kot2 ad yg thu kn .. 







cantik x tdung kt ats 2...haaa klu nk tgk tdung yg cntik2 lg bleh trus ke blogshop ABAYA SURAYA
 
 
p/s 1 : sori tuan punyer blog, sy curik gmbr awak...heeee..x pe kn
p/s 2 : spe2 yg thu tlong cpt2 gtau erk ..
 
 
 

Saturday, 7 April 2012

giveaway: saje-saje nak menang by Ayesha Ramlee



 
 
 


nk join klik SINI


 sponser:



 

Thursday, 5 April 2012

tri fa wardrobe 1st anniversary giveaway



 
 


 nk join!!...klik SINI




tag:
kpd smua follower ak n yg sudi jenguk kt blog ak nie



p/s: trikh tmat 14 April nie, so cpt2 join tau



Monday, 26 March 2012

comelnyee..



 
 
hye, pe kabo smua? hrp2 chat. lme rse x update blog nie, line broadband ptus, td bru prgi byr. hri nie sje jer ak nk tnjuk mka bdak2 yg comel2, cute gler2. tgk gmbr bwh nie...
|
|
|
|
 
 comel nyee dy snyum..



 yg nie mmg cute sgt2..


kcik2 da pndai pkai lens erk..heee~~


 cute..


 haa...yg nie spupu ak..ak suke dy sbb dy sgt comel...




bg korang yg mne stu plg comel erk??



Tuesday, 13 March 2012

hujan oh hujan



 
 
hye, da lme da ak x post entry kn. kblkangan nie ak asyik join cntest jerk, heee (biase lar, nk hdiah free kn)..apo kabo smua, chat2 kn. skrg nie msim hjan, da 2 hri brtrut-trut hjan trun x brhnti kt dungun nie. so trpksa lah trperap dlm blik jer, nk kluar mls hjan2 nie, nnti bsh lar ape lar. ape-ape pn kte x leh mngeluh, hjan kn rhmat..heee brjurus x??

esok ak da start final exam, mcm mne nie?..mcm x well prepare jer lg nie, korang doa2 kn ak erk. hrap2 dpt 4 flat. wahh tnggi gler hrpan ak, hek3. tp x musthil kn smua bnda bleh jd aslkn kte usha, nnti DIA tlong kte kn. nie pn ak bru jer lps stdy (ptg2 pn stdy, msuk kt kpla hotak ke x eh? ak pn x tau)..hee.

esok frst paper entrepreneurship pkul 2 sku smpai 5 sku, lme gler kn. bnda ape ak nk tlis pn ak x tau. greng lar pape pn jwb nyer. nmpak nyer esok 3 jam lar ak dduk ats krusi 2 n dlm keadaan air cond yg sgt10x sjuk, tmbh2 lg dgn hjan nie, lg lar sjuk..mmg da tbiat ak klau exam mmg ak x kn prgi tnds, lain lh klu trdesak sgt3..mlu ler nk bgn, nnti smua org tgk kt kte kn (bajet femes jer, mcm lah ad org nk tgk)..hee..

k lah, da azan mgrib da, nk g solat plak, x nk mndi coz sjuk..haaa stu lg, dsbbkn hjan nie ak mndi skli shri jer..heeee..sjuk~~~ x bleh thn ler..



Saturday, 10 March 2012

Friday, 9 March 2012

Thursday, 8 March 2012

saya nak tudung bawal



 
 


 lg, lg n lg ak nk join contest..heee, bley kn?

spe2 nk join bleh klik SINI

TRIKH TTUP: 23 MARCH 2012 (cpt2 sblum trlmbt)



Wednesday, 7 March 2012

1st anniversary giveawy + lucky draw contest



 
 
hri nie ak nk join cntest lg
 


 nk join klik SINI




 
i love this bag and dress very much..



Monday, 5 March 2012

segmen: aku ada blog



 
 




hri nie ak nk join segmen, sesape nk join bleh klik kt bnner ats nie erk..
 

Nama samaran sbg blogger: cik atik
Nama blog: cik atik
Url blog: http://qistikahadriana.blogspot.com
Usia blog: lbih krang 9 blan
 
 
p/s: jom pakat2 join



Sunday, 4 March 2012

photogenic picture contest



 
 
hye smua, skli lg ak nk join cntest..contest nie sgt2 mnrik. sesape yg prsan mke dy trsgt lah photogenic mcm ak nie bleh lar join erk..heee grau jer, sy x htogenic pn tp sje jer nk join jgk..tgn nie gtal sgt.
 


 
KLIK CNI KLU NK JOIN

bwh nie gmbr yg ak nk prtndingkn..
|
|



photogenic x??,,haha

sori gmbr x clear sbb gna kmera nset jer, hee..ak ltak gmbr nie sbb si dia ske gmbr nie, so hrap2 ad rezki..tlong doakn sy, nk sgt2 hdiah 2.

tagged:
 
IMA SAHAJA
PUPEL LIYANA
CIK PUAN MUDA UMI



Saturday, 3 March 2012

header baru!!



 
 
wah xcited gler ak ble dpt bt header bru..tgk r kt ats 2..ciap trpampang bsar2 mka ak tau. ak gmbra sgt2 ble dpt bt header nie dgn usha ak sndri biarpn sbnr nyer header korang lbih cntik dr ak..huhu..this is my first effort, so mcm mne, cntik x?

mcm mne erk tetiba jer ak bljar bt bnda nie??. sbnr nye td ak boring sgt2 x tau nk bt mende, so tba2 trlintas d kpla otak ak nie nk try bt header gna adobe phtostat, ha?? photostat??..hehe typing error lar, adobe phtoshop ler. n ak trlintas ad sorang blogger nie yg mmg ckup femes, spe x knl kn LYSSA FAIZUREEN..ak byk blajar bt blog nie gna tutorial lyssa nie. mmg sng r bljar gna toturial lyssa nie, so kpd blogger2 bru n jgk yg lme bleh lar terjah blog beliau klau nk tgk brmcm-mcm tutorial. mmg x rgi org kte, brmcm-mcm ad (mcm astro pn ad jgk)..hehe

k kt bwh nie header yg ak bt mla2
 


 
d sbb kn ak x brpuas hti dgn header yg kt ats nie so ak bt yg laen. header ats nie mcm x kne jer..apsal ak pkai bju bru plak sdgkn blog ak nie brtemakn htam pink..hehe

k 2 jer yg ak nk ckap sbnr nyer, ter xcted sgt2 td 2 tlis entry nie..k chow dlu..mau tdow plak..babai, gud nite




Friday, 2 March 2012

nothing



 
 
hye, ap kabo smua? hrp2 chat lar erk..hmm x de pape nk tlis sbnrnye, boring ler dduk trperap dlm blik nie, x tau nk bt mende. kblkngan nie hjan asyik hjan jer, nk lpak pntai pn x bleh skrg. tp x pe hjan kn rhmat tuhan..sykur alhamdulillah.
 
k bg sesapa yg stdy kt uitm msty thu kn skunk nie mnggu stdy week da stat, sem nie stdy week lme cket, 2 mnggu x sprti sem lps 4 or 5 hri jer. so da tau kn cti pnjg apalagi rmai lar chow blik rumah msg2 n for the second time ak x blik n kolej ak nie x rmai sgt pnghuni nyer. ak bkn pe, klu blik jgn hraplh ak nk stdy, 2 ak stay kt kolej jer. romate2 ak pon x blik jgk.

n alhamdulillah sem nie ak tlah brjya hrungi dgn baek. so byk ke cket ke crry mark ak, ak rdha dgn smua 2 n i will work hard for the final. bg ak assngment yg pling ssah untuk sem nie ialah entrepreneurship, kteorng kne bt prposal untuk mntak loan dr bank nk bkak bisnes n kump ak tlah mmilih untuk bkak bsnes kek. mcm biase lar kn, klu prmpuan msty kek, kek n kek..hehe..n for sure x lengkap entry ak klu ak x msukkan gmbr kn..kli nie ak nk msukkan gmbr sblum kteorng bt final presentation untuk assngment nie..








tgk..tema kteorng mse nk present nie ialah polka dot..hehe

tp ak x puas hti cket ngan presentation kteorng nie, cket jer x byk pn sbb kteorng x leh nk jwb soalan2 panel dgn baek, tp x pe bnda da lps. ap2 kputusan ak rdha.

so mmndangkn final ak da dkt, ak hrap sesapa yg bce blog ak nie tlong doakn ak erk untuk final nie. ak hnya ad stu sem jer lg untuk dptkn diploma n ak sgt brhrap ak dpt tmpuhi stu sem 2 dgn baek n lps 2 ak nk smbung degree plak. insyallah dgn izin Nya. ak gmbra sgt2 sem nie final ak abs awl bkn mcm sem lps n cti sem pn lme, 2 blan tau..cti sem lme pn bknnye ak bleh krja pn sbb mngkin umi n abh ak x bg n si dia jgk, smua kwn2 ak plan nk krja. huhu. tp x pela, x bg ak krja diorng r tnggung ak, x pyh ak ssah2 krja..hehe.

k stkt nie dlu lah coretan ak untuk kli nie. x de mende dh nk ckap..babai smua, ingt 2 doakn ak erk.
 
p/s: smlm kluar psar mlm n trsempak ngan dia 2, brlgak btul..gram~~



Saturday, 25 February 2012

trip to KL



 
 
hai3!!. lme x ak x update blog, lme kn?. so hri nie ak nk tlis psal trip ak khmis, jmaat n sbtu lps. crte lme tp bru nk update. sori lar, ak bz skrg nie, nk dkt final da kn. byk assgnment yg prlu dciapkn.
 
ok, hri khmis 2 kteorng djdualkn untuk brtlak pd pkul 6 stgh pg hri khmis ttp dsbbkn msalah yg x sptutnye brlku kteorng trpksa brtlok pd pkul 8 pg, x ke lme 2..ni smua sbb seseorng 2 ( x nk ckap lar spe kn ). sblum brtlok 2 smpat lg ambk2 gmbr jap.
|
|
|
 

nie bdak2 kls ak



lbih krang pkul 2 kteorng smpai kt KL n trus prgi ke kdiaman rasmi PM kte..








kt sne kteorng dhdangkn mkn tghri..sdap woo..( bleh jmat duit). lps 2 kteorng prgi ke Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).


 nie prpustkaan kt spr 2..miss ak kte wlaupn lbrry nie kcik tp ia pnuh dgn ilmu tau.




kt sne kteorng dgr tklimat tntang srhnjya plhan rya nie. al maklumlah skrg kn da nk dkt mngundi ( ye ker), huhu~~k lps 2 ktorng prgi msjd ptrjya untuk mnnaikn solat





smpat lg snap2 picture lps smua da solat.heee

n pd hri 2 jgk lps da solat kteorng brgrak ke alamanda..wah prgi alamanda pkai bju krung tau..bngga ape dpt pkai bju krung. k keesokan hri kteorng prgi ke Universiti Islam Antarabangsa (UIA).






nie msjd kt UIA 2..smua bgnn kt sne x d cat pn tau..tgk lar bgnn kt 2..smua ptih kn

k stkt nie dlu erk untuk entry kli nie..laen kli ak update lg..babai..
 
p/s: dpt bli tdung bwl dian plngi kt UIA..heee



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Segala yang Terkandung Adalah Hak Milik Kekal Cik Atik